Σκορπίνα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα

2014-09-18
σκορπινα στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις σκορπίνα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα για να σερβίρεις σε ένα μπάρμπεκιου με τους φίλους σου ή σε ένα εορταστικό τραπέζι. Είναι πολύ ωραίο σαν μεζές αλλά και σαν κυρίως πιάτο, ειδικά αν το σερβίρεις με ψητά λαχανικά ή με πατάτες. Συνόδευσε με πράσινη σαλάτα αλλά και με φασολάκια ή μπάμιες. Ταιριάζει πολύ!

Υλικά

  • Σκορπίνες ενός κιλού καθαρισμένες
  • Λίγα φύλλα φασκόμηλου
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα φιλέτα της σκορπίνας σε ένα μπολ

Βήμα 2

Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, κρασί και φασκόμηλο

Βήμα 3

Αφήνουμε για λίγη ώρα να μαριναριστεί

Βήμα 4

Ψήνουμε στα κάρβουνα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά είτε ολόκληρα τα φιλέτα είτε κομμένα σε μπουκιές

Βήμα 5

Η σκορπίνα ψητή στη σχάρα στα κάρβουνα είναι έτοιμη

 

Tips

 

  • Πρόσεξε η σχάρα στην οποία θα ακουμπήσεις το ψάρι να είναι κρύα έτσι ώστε να μην καεί η πέτσα
  • Μπορείς να κάνεις τη σκορπίνα στα κάρβουνα και στη συνέχεια να την σερβίρεις με μια κόκκινη σάλτσα
  • Αν δεν θέλεις να καεί η πέτσα του ψαριού μπορείς να το ακουμπήσεις σε ένα αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή