Κόκκινη σκορπίνα τηγανιτή

2014-09-13
σκορπινα τηγανιτη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για κόκκινη σκορπίνα τηγανιτή, ένα ψάρι που συνήθως τρώγεται ψητό ή βραστό αλλά είναι πολύ νόστιμη και τηγανιτή. Προσέξτε να αγοράσετε έτοιμο φιλεταρισμένο το ψάρι γιατί είναι κάπως δύσκολο να το καθαρίσετε στο σπίτι, κρατήστε όμως το κεφάλι και τα κόκαλα για να τα βράσετε και να κάνετε ζωμό ψαριού σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε ριζότο για συνοδευτικό. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και θα σας αρέσει πολύ το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 4 φιλέτα σκορπίνα
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Θαλασσινό αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο ελαιόλαδο και τη δάφνη

Βήμα 2

Βάζουμε τα κεφάλια και τα κόκαλα από τα ψάρια με αλάτι

Βήμα 3

Βράζουμε για μισή ώρα και σουρώνουμε

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο

Βήμα 5

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα

Βήμα 7

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφήνουμε νε κάψει

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε

Βήμα 9

Πρώτα τα βάζουμε με την πέτσα προς τα κάτω και μετά από 3 λεπτά σβήνουμε το μάτι και τα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 10

Τα σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τη σαλτσούλα

Βήμα 11

Η κόκκινη σκορπίνα τηγανιτή είναι έτοιμη!

 

Tips

 

  • Καλό είναι να αφήσεις τα ψάρια στο ψυγείο μισή  ώρα μέχρι να τα μαγειρέψεις
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγο σαφράν στη σάλτσα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή