Ψάρι σκουμπρί στη σχάρα γεμιστό

2014-04-07
Σκουμπρί στη σχάρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 55m

Η συνταγή είναι πολύ παλαιά, φαναριώτικη και στην παρουσιάζω απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να μαγειρέψεις ψάρι σκουμπρί στη σχάρα γεμιστό και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις των καλεσμένων σου.

 

Υλικά

  • 1 μέτριο σκουμπρί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  • μισό φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι
  • μισό φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδολέμονο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι, πετάμε τα εντόσθια και το πλένουμε κατόπιν από το κεφάλι και από την ουρά και σπάμε τη ραχοκοκαλιά. Με μαλακές κινήσεις το κουνάμε πάνω κάτω για να ξεκολλήσει από τα ψαχνά και ύστερα τραβάμε την ουρά και βγαίνει η ραχοκοκαλιά ολόκληρη, χωρίς ν' ανοίξουμε το ψάρι.

Βήμα 2

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια, το ρύζι πλυμμένο, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά, για να μισοψηθεί το ρύζι.

Βήμα 3

Στη συνέχεια γεμίζουμε το ψάρι ή από το κεφάλι ή από την ουρά.

Βήμα 4

Χτυπάμε στο πιάτο λάδι - λεμόνι και λίγο αλάτι, αλείφουμε το ψάρι και το ψήνουμε στη σχάρα, αλείφοντάς το κατά διαστήματα με λαδολέμονο.

Βήμα 5

Κάθε ψάρι είναι για ένα άτομο και επομένως μία δόση. Μπορούμε να διπλασιάσουμε ή να πενταπλασιάσουμε τη δόση, ανάλογα με τα άτομα.

Βήμα 6

Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στο φούρνο, αφού βάλουμε γύρω γύρω από τα ψάρια λίγες πατατούλες, κομμένες κυδωνάτες, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Βήμα 7

Το ψάρι σκουμπρί στη σχάρα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή