Σκουμπρί τηγανιτό και γεμιστό

2014-03-18
Σκουμπρί τηγανιτό
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια νησιώτικη συνταγή για να φτιάξεις σκουμπρί τηγανιτό και γεμιστό θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι αυτούσια όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου, είναι παραδοσιακή και πάρα πολύ γευστική. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις, αν θες να πειραματιστείς προσέθεσε ή αφαίρεσε υλικά, και γράψε μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 σκουμπρί φρέσκο μέχρι 800 γραμ. ή 2 μικρά
  • 700 γραμ. κρεμμύδια
  • 200 γραμ. σταφίδα
  • μπαχάρι
  • κανέλα
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το ψάρι εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Το πλένουμε και αφαιρούμε κεφάλι και εντόσθια. Προσεχτικά, με μυτερό μαχαίρι, αφαιρούμε το δέρμα του ψαριού, προσέχοντας να μη μας σκιστεί. Αφαιρούμε τέλος όλα τα κόκαλα και αφήνουμε τα ψαχνά καθαρά.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι, τα κρεμμύδια - κομμένα φετούλες - να καβουρδιστούν.

Βήμα 3

Προσθέτουμε και τα ψαχνά, τα μπαχαρικά, αλάτι, τη σταφίδα και όλα μαζί τα καβουρδίζουμε.

Βήμα 4

Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα το δέρμα του ψαριού, το κλείνουμε για να μη βγεί η γέμιση, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και κατόπιν το τηγανίζουμε.

Βήμα 5

Το κόβουμε φέτες και σερβίρουμε το σκουμπρί τηγανιτό και γεμιστό με σαλάτα βραστή ή ωμή.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή