Σοκολατάκια Ferrero Rocher σπιτικά

2016-01-08
Σοκολατάκια Ferrero Rocher σπιτικά
  • Σερβίρεις : 25-30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Ποιος από εμάς δεν έχει δοκιμάσει έστω μία φορά στη ζωή του σοκολατάκια Ferrero Rocher χωρίς να ξετρελαθεί. Τώρα φίλες μου αγαπημένες θα σας προτείνω μία καταπληκτική συνταγή εύκολη και με μόνο 4 υλικά για να φτιάξετε πεντανόστιμα σοκολατάκια Ferrero Rocher σπιτικά που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Ακολουθήστε χωρίς δεύτερη σκέψη τη συνταγή όπως σας την παραθέτω παρακάτω και σε χρόνο μηδέν θα έχετε στο σπίτι σας τα πιο τέλεια σοκολατάκια του κόσμου και φυσικά θα τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Μάλιστα μπορείτε να τα προσφέρετε και ως δώρο σε κάποιον που αγαπάτε πολύ ενώ είναι το ιδανικό κέρασμα για όλους εκείνους που υποδέχεστε στο σπίτι σας. Ακόμη και την περίοδο των εορτών που τα καλέσματα πάνε και έρχονται τα σοκολάτάκια αυτά είναι η ιδανική επιλογή για να τα προσφέρετε στον οικοδεσπότη, στους καλεσμένους, σε φίλους και σε συγγενείς. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και περιμένω τυχόν σχόλια και απορίες στο χώρο που θα βρείτε στο κάτω μέρος τη σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γραμ. μερέντα
  • 150 γραμ. φουντούκια
  • 120 γραμ. σοκοφρέτες με γέμιση σοκολάτας γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καβουρδίζουμε τα φουντούκια απλώνοντας τα σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια κρατάμε γύρω στα 30 φουντούκια στην άκρη και τα υπόλοιπα τα χτυπάμε στο multi.

Βήμα 3

Τη μισή ποσότητα από τα αλεσμένα φουντούκια την αναμειγνύουμε με τη μερέντα και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα ενώ την άλλη μισή ποσότητα την αναμειγνύουμε με τις σοκοφρέτες τις οποίες θρυματίζουμε σε ένα μπόλ.

Βήμα 4

Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να πλάσουμε μπαλίτσες μικρές το μείγμα της μερέντας που βγάζουμε από το ψυγείο.

Βήμα 5

Για να το κάνουμε σωστά θα πρέπει να πάρουμε μία ποσότητα μερέντας με ένα κουτάλι να τοποθετήσουμε στη μέση ένα φουντούκι από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη και με ένα δεύτερο κουτάλι να καλύψουμε το φουντούκι με τη μερέντα που υπάρχει ήδη επάνω στο πρώτο κουτάλι.

Βήμα 6

Μετά ρίχνουμε το μπαλάκι μέσα στο μείγμα με τις θρυματισμένες σοκοφρέτες και αφού το γυρίσουμεώστε να καλυφθεί τελείως η επιφάνεια του τότε με τα χέρια μας τελειοποιούμε το σχήμα από το σοκολατάκι μας.

Βήμα 7

Τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.

Βήμα 8

Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μία μία τα σοκολατάκια μας σε αυτή.

Βήμα 9

Τέλος αφήνουμε τα σοκολατάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας τους.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή