Σολωμός φιλέτο φρέσκος στο αντικολλητικό τηγάνι με λεμόνι, κρασί και βούτυρο

2014-09-25
σολομος με κρασι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις σολωμό φιλέτο φρέσκο στο αντικολλητικό τηγάνι με λεμόνι, κρασί και βούτυρο, μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα! Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο σε τραπέζια αλλά και ως μεσημεριανό για την οικογένεια, αφού περιλαμβάνει υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας! Μπορείς φυσικά να προσθέσεις και μυρωδικά της επιλογής σου και να το συνοδεύσεις με το συνοδευτικό που προτιμάς!

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολωμό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Όταν κάψει βάζουμε τον σολωμό και τον αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Τηγανίζουμε και για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές

Βήμα 4

Σερβίρουμε τον σολωμό σε πιάτα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρασί

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον χυμό και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Περιχύνουμε πάνω από το ψάρι

Βήμα 9

Ο σολωμός φιλέτο φρέσκος στο αντικολλητικό τηγάνι με λεμόνι, κρασί και βούτυρο είναι έτοιμος

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις περισσότερο λεμόνι, ανάλογα με το γούστο σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή