Σολωμός στο φούρνο με ούζο και φινόκιο

2014-10-08
σολομος με ουζο
  • Σερβίρεις : 2-3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις σολωμό στο φούρνο με ούζο και φινόκιο, ένα πολύ μυρωδάτο και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας αν το σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή που δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξετε τέλεια ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολωμός
  • 1 κουτ.γλ. μάραθο
  • 45 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουτ.γλ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα νερό
  • 2 κουτ.σούπας ούζο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το μισό φινόκιο για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε ¼ κούπας νερό και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι

Βήμα 4

Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά

Βήμα 5

Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε ένα μπολ

Βήμα 6

Σε ένα μπολ μαζί με το μάραθο, το κρεμμύδι και το βούτυρο

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το τηγανίζουμε στο τηγάνι με 1 κουταλιά από το μείγμα του βουτύρου και λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 9

Αφήνουμε για 5 λεπτά και τα γυρίζουμε

Βήμα 10

Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά

Βήμα 11

Προσθέτουμε το φινόκιο, το ούζο και το μείγμα βουτύρου

Βήμα 12

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 13

Ο σολωμός στο φούρνο με ούζο και φινόκιο είναι έτοιμος

 

Tips

  • Για περισσότερες μερίδες διπλασίασε τις ποσότητες!
  • Το κάθε φιλέτο σολωμού ζυγίζει περίπου 180 γραμμάρια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή