Σολωμός ψητός μαριναρισμένος με σπανάκι, πορτοκάλι και θυμάρι στο φούρνο

2014-09-27
σολωμος με σπανακι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις σολωμό ψητό μαριναρισμένο με σπανάκι, πορτοκάλι και θυμάρι στο φούρνο, ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια. Γίνεται εύκολα και δεν θέλει πολλά υλικά για να γίνει νόστιμο. Πολύ καλός συνδυασμός υλικών σε ένα πολύ όμορφο πιάτο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • ¼ κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κιλό σολωμός φιλέτο
  • 1 κουτ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • 300 γρ. σπανάκι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τον χυμό με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά θυμάρι

Βήμα 2

Βάζουμε στο μείγμα τον σολωμό και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, την κανέλα, το ξύσμα και το υπόλοιπο θυμάρι σε ένα μπολ

Βήμα 5

Βγάζουμε τον σολωμό από τη μαρινάδα και βάζουμε σε πυρέξ

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε τον σολωμό με το μείγμα μυρωδικών

Βήμα 7

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά

Βήμα 8

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 9

Σοτάρουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 10

Ο σολωμός ψητός μαριναρισμένος με σπανάκι, πορτοκάλι και θυμάρι στο φούρνο είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πικάντικη πάπρικα
  • Χρησιμοποίησε είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκα φύλλα σπανάκι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή