Σολωμός ωμός ταρτάρ

2014-10-09
σολωμος ταρταρ
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις σολωμό ωμό ταρτάρ, ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο ορεκτικό που στην ουσία είναι ωμό αλλά αναμεμειγμένο με ωραία συστατικά που αναδεικνύουν τη γεύση του. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σε κάποιους όμως θεωρείται ένας εκπλεπτυσμένος μεζές που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εάν το φτιάξετε και το σερβίρετε στο σπίτι. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 500 γρ. σολωμός φιλέτο
  • Μισό ψιλοκομμένο αγγούρι
  • Μισό κουτ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό κουτ.γλ. λάδι τρούφας
  • 1 κουτ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι –πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον σολομό σε πολύ λεπτά κομμάτια

Βήμα 2

Το αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε τον σολωμό με το μείγμα

Βήμα 5

Για να σερβίρεις βάλε λίγο από το μείγμα σε ένα φλιτζάνι του καφέ και αναποδογύρισέ το σε ένα πιάτο

Βήμα 6

Ο σολωμός ωμός ταρτάρ είναι έτοιμος

 

Tips

  • Εάν ο σολωμός σου είναι λιπαρός, τότε μην προσθέσεις πολύ λάδι!
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χυμό από πορτοκάλι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή