Σορμπέ βερίκοκο

2015-07-21
Σορμπέ βερίκοκο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Φτιάξε υπέροχο σορμπέ βερίκοκο, εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά σου, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα. Το σορμπέ πρόκειται για την τέλεια καλοκαιρινή πρόταση την οποία μπορείς να σερβίρεις ως επιδόρπιο μετά το δείπνο ή και να καταναλώσεις οποιαδήποτε στοιγμή της ημέρας προκειμένου να δροσιστείς. Φυσικά μπορείς να ακολουθήσεις τη δική σου παραλλαγή χρησιμοποιώντας αντί για βερίκοκο οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείς. Επίσης θα σου πρότεινα να μην προσθέσεις επιπλέον γλυκαντικές ουσίες καθώς το τελικό γευστικό αποτέλεσμα ως έχει είμαι σίγουρη ότι θα σε ανταμείψει. Εαν θέλεις να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου τότε μπορείς  να μου γράψεις μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και παράλληλα πολτοποιούμε τα βερίκοκα που προηγουμένως καθαρίσαμε και κόψαμε κομμάτια.

Βήμα 3

Αφού κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τον πολτό βερίκοκου μαζί με το χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Αμέσως μετά μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 5

Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή καταψύχουμε το μείγμα μας για 2 ώρες, αμέσως μετά το χτυπάμε στο μίξερ και το ξανακαταψύχουμε για ακόμη 6 ώρες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή