Σορμπέ καρπούζι στην παγωτομηχανή

2015-08-03
Σορμπέ καρπούζι στην παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Ακολούθησε τη συνταγή για σορμπέ που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα και φτιάξε καταπληκτικό σορμπέ καρπούζι στην παγωτομηχανή εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς να σπαταλήσεις πολύ ώρα στην κουζίνα. Φυσικά πρόκειται για μία πολύ υγιεινή, γλυκιά πρόταση για ιδανική για το καλοκαίρι καθώς αποτελείται από αγνά υλικά και καθόλου χρωστικές και επιπλέον συντηρητικά. Ακολουθώντας τη συνταγή μου βήμα προς βήμα θα συνειδητοποιήσεις ότι θα πρέπει να διαθέτεις παγωτομηχανή προκειμένου να την υλοποιήσεις. Το σορμπέ σερβίρεται είτε σκέτο είτε με κομμάτια φρεσκοκομμένου καρπουζιού σε ψηλό ποτήρι ή σε μπόλ. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 700 γραμ. σάρκα καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια
  • 150 γραμ. ζάχαρη μαύρη
  • χυμός 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα του σε κομμάτια.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά το χυμό που έβγαλε το καρπούζι καθώς το καθαρίζαμε και το κόβαμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 3

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε και μία επιπλέον ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε το σιρόπι από το ψυγείο το ρίχνουμε στο μπλέντερ και μαζί με τα κομμάτια καρπουζιού και το χυμό λεμονιού τα πολτοποιούμε.

Βήμα 5

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε με βάση τις οδηγίες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή