Σορμπέ λάιμ

2015-08-20
Σορμπέ λάιμ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Δροσερό σορμπέ λάιμ με φύλλα μέντας και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ είναι η πρόταση μου για σένα μέσα από τη συνταγή για σορμπέ που παρουσιάζω στη σελίδα παρακάτω. Πρόκειται για ένα δροσιστικό γλύκισμα παρόμοιας υφής με εκείνη της γρανίτας το ίδιο ελαφρύ και αποτελούμενο από πολύ αγνά υλικά. Σε περίπτωση που θέλεις να το καταναλώσουν και παιδιά τότε μπορείς απλά να ακολουθήσεις την δική σου παραλλαγή αφαιρώντας το λευκό ρούμι από τη συνταγή μου. Η μέντα και το τζίντερ προσδίδουν απίστευτο άρωμα και φρεσκάδα στο σορμπέ μας με αποτέλεσμα να απογειώνουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε το και μη χάνεις στιγμή. Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα μέντας
  • ξύσμα ενός λάϊμ
  • 4 λάϊμ
  • 50 γραμ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ρούμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά δημιουργούμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με 2 κούπες νερό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το 1/4 της μέντας και του τζίντερ και μετά από 10 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το να κρυώσει.

Βήμα 3

Πολτοποιούμε το υπόλοιπο τζίντζερ με τη μέντα και το νερό στο μίξερ.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ σιγά σιγά και το σιρόπι.

Βήμα 5

Σουρώνουμε με ένα τουλπάνι το μείγμα του μίξερ και στο ζουμί που θα πάρουμε ρίχνουμε το χυμό λάϊμ, το ξύσμα και το ρούμι.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μεταλλικό σκεύος και καταψύχουμε για μερικές ώρες, ανακατεύοντας για 4-5 φορές το μείγμα κάθε 30 λεπτά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή