Σουβλακι καλαμάκι κοτοπουλο μαριναρισμενο με μπυρα στο γκριλ

2015-10-26
souvlaki-kotopoulo-marinarismeno-me-mpura
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Σήμερα αποφάσισα να προτείνω μία νέα ταση που έχει επικρατήσει στο χώρο της μαγειρικής, την αντικατάσταση δηλαδή του κρασιού απο την μπύρα. Η μπύρα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες αφού περιέχει σελικύσκο και κριθάρι, βοηθώντας στη βελιίωση του πεπτικού συστήματος και προλαμβάνει τις καρδιαγγεικές και καρκινικές παθήσεις. Επίσης,έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, λογω της χαμηλότερης ποσότητας αλκοόλ που εντοπίζεται σε αυτή. Επομένως η μέτρια κατανάλωση μπύρας μέσα στο φάγητο εκτός από νοστιμιά προσφέρει και θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, για εμάς και τους αγαπημένους μας μέσα από αυτή την καταπληκτική συνταγή με κοτόπουλο που το κάνουμε σουβάλι καλαμάκι και το μαρινάρουμε με μπύρα. Ξεκινήστε την τώρα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια ή μερίδες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • κύμινο
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο, του βγάζουμε την πέτσα, και με ένα πιρούνι τρυπάμε το κάθε κομμάτι για να τραβήξει όλα τα υγρά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μπύρα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες όσες περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Βήμα 3

Τέλος μόλις είναι έτοιμο τα βάζουμε σε ένα πιρέξ και ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή