Σουπιές γεμιστές με ρύζι, ντομάτα, κονιάκ και κρασί

2014-03-20
Σουπιές γεμιστές με ρύζι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαίσια και καταπληκτική παραδοσιακή και γκουρμέ συνταγή για να φτιάξεις σουπιές γεμιστές με ρύζι και σάλτσα ντομάτας με λευκό κρασί και κονιάκ θα βρεις παρακατω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 - 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
  • μισό κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο σκόρδο
  • 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα
  • 1 μικρό κουτί ντομάτα (σάλτσα)
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
  • 3 ποτήρια λευκό κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε δυο σουπιές, τα κεφάλια από τις υπόλοιπες, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε τηγάνι, ελαφρά, ανακατεύοντάς τα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και - με το υλικό αυτό - γεμίζουμε τις σουπιές και τις τηγανίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 5 κουταλιές λάδι και τη σάλτσα διαλυμένη σε λίγο νερό.

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε το κονιάκ και κατόπιν, το κρασί, τα αρωματικά χόρτα, λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Βήμα 5

Σε ταψί τοποθετούμε τις σουπιές, αδειάζουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα και ψήνουμε στο φούρνο 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Οι σουπιές γεμιστές με ρύζι είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή