Σουπιές γεμιστές στο φούρνο με φρυγανιά και σάλτσα

2014-03-14
Σουπιές γεμιστές στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαίσια νηστίσιμη και παραδοσιακή συνταγή μοναδικής νοστιμιάς θα βρεις παρακάτω για να φτιάξεις σουπιές γεμιστές στο φούρνο. Η γέμιση περιέχει διάφορα υλικά όπως η φρυγανιά και τα καρύδια και την μαγειρεύουμε με σάλτσα ντομάτας με κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και πάρα πολύ γευστικό. Δοκίμασε την συνταγή και γράψε μου παρακάτω τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 5 σουπιές μέτριες
  • 2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2 φρυγανιές κοπανισμένες
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • πιπέρι
  • κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές, κρατάμε το σακουλάκι με το μελάνι και πετάμε τα υπόλοιπα. Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Στη λεκανίτσα ρίχνουμε το 1 ποτήρι λάδι, τα ψιλοκοπανισμένα καρύδια, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το ντοματοπελτέ λιωμένο καλά μέσα σε λίγο νερό, το μελάνι και το ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τις σουπιές και τις ράβουμε για να μη βγει η γέμιση.

Βήμα 4

Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στη σειρά σε ανάλογο ταψί φούρνου (μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση ή να την τριπλασιάσουμε), ρίχνουμε από πάνω το άλλο ποτηράκι λάδι και λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 5

Αφήνουμε να ψηθούν, σε χαμηλή θερμοκρασία, παρακολουθώντας να μην ξεραθούν. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα χλιαρό νερό.

Βήμα 6

Οι σουπιές γεμιστές στο φούρνο είναι έτοιμες και σερβίρονται με σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή