Σουπιές γιαχνί σβησμένες με λευκό κρασί

2014-03-12
Σουπιές γιαχνί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ γευστική, υγιεινή και θρεπτική νησιώτικη συνταγή για να φτιάξεις σουπιές γιαχνί θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της νονάς μου όπου την φτιάχνανε είτε σκέτες σαν μεζεδάκι είτε τις συνοδεύανε με ρύζι σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας. Δοκίμασε την νηστίσιμη αυτή συνταγή και γράψε μου τις παρατηρήσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια κρασί άσπρο
  • αρετσίνωτο
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές από τα εντόσθια και το κόκαλό τους και τις κόβετε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Καβουρδίζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και όταν μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνετε στην κατσαρόλα και τις σουπιές.

Βήμα 3

Τις γιαχνίζετε με το κρεμμύδι και το λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο νερό - αν χρειάζεται - και τις αφήνετε να βράσουν, μέχρι να ψηθούν και να τραβήξουν όλο τους το ζουμί.

Βήμα 5

Οι σουπιές γιαχνί είναι έτοιμες και σερβίρονται με πιλάφι άσπρο και συνοδεύονται από οποιαδήποτε σαλάτα εποχής, της προτιμήσεώς σας.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή