Σουπιές με ελιές και ξυδολέμονο παραδοσιακές

2014-03-13
Σουπιές με ελιές
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νησιώτικη και παραδοσιακή πρόταση για να φτιάξεις σήμερα σουπιές με ελιές με σάλτσα από ξύδι και λεμόνι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και υγιεινή και σερβίρεται σαν μεζεδάκι για το κρασί ή το ουζάκι ή αλλιώς σαν ορεκτικό ενός κυρίως γεύματος. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 σουπιές (ένα κιλό η καθεμία)
  • μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • μισό ποτήρι του κρασιού λεμόνι
  • 200 γραμ. ελιές πράσινες τσακιστές
  • 3-4 φύλλα δάφνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • φλούδα παό 1 πορτοκάλι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές, περνάμε το μελάνι, τις πλένουμε καλά και κόβουμε τα ψαχνά τετράγωνα κομμάτια, ενώ το κεφάλι και τα πλοκάμια μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα βάζουμε τις σουπιές να βράσουν με τη δάφνη, τη φλούδα του πορτοκαλιού και με νερό τόσο όσο χρειάζεται για να βράσουν και να μείνει 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί.

Βήμα 3

Αφού βράσουν καλά, ώστε να πέφτουν από το πιρούνι τους, τις σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και τη φλούδα και κρατάμε το ζουμί.

Βήμα 4

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τις σουπιές και τις ανακατεύουμε ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 5

Τις σβήνουμε με το ξυδολέμονο και προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε, τις ελιές πλυμένες και ξεκουκουτσιασμένες, λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να σωθεί σχεδόν το νερό και να μείνει μία σάλτσα μόνο με το λάδι.

Βήμα 6

Οι σουπιές με ελιές είναι έτοιμες και σερβίρονται μάλλον κρύες και με σαλάτα βραστή.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή