Σουπιές με κολοκυθάκια καπαμά

2014-03-12
Σουπιές με κολοκυθάκια καπαμά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Παρακάτω θα βρεις μια νησιώτικη, παραδοσιακή και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σουπιές με κολοκυθάκια καπαμά όπως το κάνανε οι γιαγιάδες μας στο χωριό. Η συνταγή είναι αυθεντική από την γιαγιά μου, δεν άλλαξα ούτε πειραματίστηκα σε τίποτα. Δοκίμασε την και γράψε μου παρακάτω τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5-6 ντομάτες ώριμες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μαζί με τους ανθούς
  • μισό κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε και τις κόβουμε κομμάτια.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις σουπιές και τα γυρίζουμε όλα μαζί, ώσπου να πάρουν κόκκινο χρώμα.

Βήμα 4

Σβήνουμε με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό και κατόπιν ρίχνουμε τους ανθούς των κολοκυθιών πλυμένους, τον άνηθο ψιλοκομμένο, ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράζουν για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.

Βήμα 5

Ύστερα ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, πλυμένα και τα δυο και κομένα κομμάτια.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν μόνο με τη σαλτσούλα τους.

Βήμα 7

Παρακολουθούμε το φαγητό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο αλάτι για να γίνει πικάντικο.

Βήμα 8

Οι σουπιές με κολοκυθάκια καπαμά είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις και να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή