Σουπιές με μάραθο και ελιές πράσινες

2014-03-11
Σουπιές με μάραθα και ελιές
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις με παραδοσιακό τρόπο τις σουπιές με μάραθο και ελιές πράσινες θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί και να γίνει νηστίσιμη αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα διαφορετικό και πολύ υγιεινό πιάτο το οποίο το φτιάχνανε οι νοικοκυρές την άνοιξη. Δοκίμασε το και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές (φρέσκες ή καταψυγμένες)
  • 1 κιλό μάραθα
  • 200 γραμ. ελιές πράσινες τσακιστές
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις βράζουμε. Όταν τις τρυπήσουμε με το πιρούνι και είναι μαλακές, τις κατεβάζουμε και τις κόβουμε σε κανονικά κομμάτια.

Βήμα 2

Κόβουμε τα μάραθα, τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε. Αφού βράσουν καλά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε τσουκάλι χαμηλό και πλατύ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τις σουπιές, τις ελιές (χωρίς κουκούτσια και αφού τις έχουμε βράσει προηγούμενα για να φύγει η αρμύρα), το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 4

Αφού ψηθούν όλα μαζί - για μισή ώρα - τα δένουμε με μία κουταλιά αλεύρι διαλυμένο στο χυμό ενός λεμονιού και οι σουπιές με μάραθο και ελιές είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή