Σουπιές με μάραθο και πατάτες

2014-03-11
Σουπιές με μάραθο και πατάτες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ απλή, υγιεινή, θρεπτική, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σουπιές με μάραθο και πατάτες θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της θείας μου που την μαγειρεύανε κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο και σου παραθέτω την πιο απλή εκδοχή της η οποία σηκώνει διάφορους πειραματισμούς όσον αφορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις και τα πιθανά χορταρικά. Μια διαφορετική εκτέλεση είναι να αντικαταστήσεις το μάραθο με άνηθο και να πειραματιστείς με την σάλτσα ντομάτας προσθέτοντας υλικά και μπαχαρικά.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • λίγο λάδι
  • μάραθο ή άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 2

Ρίχνετε τις σουπιές καθαρισμένες και κομμένες, όσο τρία δάχτυλα περίπου.

Βήμα 3

Τις γυρίζετε λίγο να τσιγαριστούν και προσθέτετε το μάραθο ή το άνηθο και το αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Σκεπάζετε τις σουπιές με νερό, να πάρουν 2-3 βράσεις και ρίχνετε τις πατάτες και τις ντομάτες.

Βήμα 5

Αφήνετε να βράσουν και να μείνουν με όσο ζουμάκι θέλετε.

Βήμα 6

Οι σουπιές με μάραθο και πατάτες είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή