Σουπιές με πιλάφι μαύρο και ντομάτα

2014-03-12
Σουπιές με πιλάφι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σουπιές με πιλάφι θα βρεις παρακάτω. Η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνεται με σάλτσα από μελάνι σουπιάς και ντομάτα και εγώ έχω προσθέσει και κρεμμυδάκι. Δοκίμασε την και γράψε μου τις παρατηρήσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 - 1 1/2 κιλό σουπιές (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 3 ντομάτες μεγάλες φρέσκες
  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού κοφτά αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • μελάνι από τις σουπιές

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές.

Βήμα 2

Αφαιρείτε προσεχτικά τα σακουλάκια με το μελάνι, τα βάζετε σε μπώλ και τα διαλύετε με λίγο νερό πολύ καλά, γιατί, διαφορετικά, δε θα πετύχει το φαγητό.

Βήμα 3

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε με το λάδι.

Βήμα 4

Ρίχνετε μέσα τις σουπιές, κομμένες κομματάκια και τις σωτάρετε σε δυνατή φωτιά λίγα λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτετε τις ντομάτες σε σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να ψηθούν για 1 1/2 ώρα.

Βήμα 6

Αφού ψηθούν. προσθέτετε το διαλυμένο μελάνι από τις σουπιές και νερό, όσο να συμπληρωθούν 4 φλιτζάνια και όταν πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, κατά προτίμηση γκλασέ (γίνεται πιο νόστιμο) και το σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να λασπώσει.

Βήμα 7

Οι σουπιές με πιλάφι μαύρο είναι έτοιμες και σερβίρονται κρύες.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή