Σουπιές με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδια

2014-03-11
Σουπιές με σάλτσα ντομάτας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια παραδοσιακή, διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις σουπιές με σάλτσα ντομάτας παρουσιάζεται παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και φτιάχνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι κυρίως και είναι ιδανική για να πειραματιστείς με την σάλτσα και να προσθέσεις υλικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σου. Η εκτέλεση που σου παρουσιάζω είναι αρκετά απλή καθώς έχω προσθέσει μόνο κρεμμύδι και έχω σβήσει τις σουπιές με κόκκινο κρασί.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • μαιντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τις σουπιές με άφθονο νερό και τις καθαρίζετε.

Βήμα 2

Αφαιρείτε το κόκαλο, τα εντόσθια, τα μάτια και τη μαύρη πετσούλα (τραβώντας την) και κόβετε την κουκούλα σε λουρίδες.

Βήμα 3

Καίτε το λάδι σε κατσαρόλα γιαχνίζεται τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και συνέχεια τσιγαρίζεται τις σουπιές-καλά στραγγισμένες-και τις σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Προσθέτετε το μαιντανό, αλάτι-πιπέρι και το ντοματοπελτέ (λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό) και αφήνετε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν οι σουπιές και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Βήμα 5

Οι σουπιές με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε.

 

 

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή