Σουπιές με σπανάκι και μάραθο

2014-03-12
Σουπιές με σπανάκι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική, λαχταριστή, υγιεινή, θρεπτική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σουπιές με σπανάκι και μάραθο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι διαιτητική και νηστίσιμη και έχω προσθέσει και λευκό κρασί και άνηθο για να σπάσω την γλυκιά γεύση των χορταρικών αλλά μπορείς να πειραματιστείς κι εσύ με διάφορα υλικά και να μου γράψεις στα σχόλια παρακάτω τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές μέτριες
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • λίγος φρέσκος δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές από τα κόκαλα και το μελάνι.

Βήμα 2

Αδειάζουμε τα σακουλάκια με το μελάνι σε μικρή λεκανίτσα με 4 φλυτζάνια νερό ώστε να κατασταλάξει η άμμος που βρίσκεται ανακατεμένη με το μελάνι.

Βήμα 3

Σε μέτρια κατσαρόλα με το λάδι σωτάρουμε το κρεμμυδάκι, το άνηθο, το μάραθο και το δυόσμο ελαφρά.

Βήμα 4

Βάζουμε και τις σουπιές ψιλοκομμένες να σωταριστούν και αυτές, ρίχνοντας και λίγο πιπέρι.

Βήμα 5

Όταν σωταριστούν, παίρνουμε λίγο - λίγο από το νερό, που είχαμε ρίξει το μελάνι, και το ρίχνουμε στις σουπιές, χωρίς να το ανακατέψουμε για να μην ανέβει η άμμος στην επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 6

Αφού έχουν μισοψηθεί οι σουπιές, προσθέτουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και ρίχνουμε και πάλι νερό από το μελάνι λίγο - λίγο να μην κολυμπήσει το φαγητό (δηλ. όσο για να μην κολλήσειτο φαγητό).

Βήμα 7

Όταν έχουν όλα ψηθεί, προσθέτουμε και το αλάτι, κατά βούληση, γιατί οι σουπιές είναι θαλασσινές και έχουν κάποια αρμύρα.

Βήμα 8

Τέλος, σβήνουμε με δυο κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί.

Βήμα 9

Οι σουπιές με σπανάκι είναι έτοιμες και σερβίρονται ζεστές.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή