Σουπιές με χορταρικά τσιγαρίδια από την Κεφαλονιά

2014-03-11
Σουπιές με χορταρικά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή από την κουζίνα της Κεφαλονιάς θα βρεις παρακάτω για να μαγειρέψεις σουπιές με χορταρικά και λευκό κρασί. Τα χορταρικά που χρησιμοποιούμε για αυτή τη συνταγή είναι τα τσιγαρίδια τα οποία είναι ένα παραδοσιακό Κεφαλονίτικο χορταρικό. Δοκίμασε την συνταγή και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού (από αυτά που κάνουμε πίτα)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 2 ποτήρια κρασιού λευκό κρασί
  • 250 γραμ. κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σουπιές. Αφαιρούμε τα κόκαλα, τα εντόσθια και το δέρμα και με μυτερό μαχαίρι τα μάτια. Κρατάμε το μελάνι. Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με λίγο λάδι και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να καβουρδιστούν και αυτές.

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζουν οι σουπιές.

Βήμα 5

Πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα ζεματάμε λίγο και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Βήμα 6

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και τα χόρτα να τσιγαριστούν (για αυτό λέγονται τσιγαρίδια).

Βήμα 7

Αφού τσιγαριστούν για 10 λεπτά, τα ρίχνουμε στις σουπιές.

Βήμα 8

Προσθέτουμε και το μελάνι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.

Βήμα 9

Αφού βράσουν 10 λεπτά, οι σουπιές με χορταρικά είναι έτοιμες.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή