Σουτζουκάκια κοκκινιστά στη γάστρα

2015-11-21
soutzoukakia-kokkinista-sth-gastra
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλημέρα αγαπητές μου φίλες. Ελπίζω να ξεκίνησε η μέρα σας με αρκετή διάθεση και χαμόγελο. Σήμερα σκέφτηκα να συζητήσουμε ένα πεντανόστιμο, εύκολο, οικονομικό και παραδοσιακό φαγητό, που θεωρώ πως όλοι αγαπάμε. Αναφέρομαι στα σουτζουκάκια, τα οποία θα κάνουμε σήμερα κοκκινιστά στο φούρνο. Ξέρετε όλες και θυμάστε χαρακτηριστικά,  την πρώτη φορά που είδαμε τα σουτζουκάκια από την αγαπημένη γιαγιά, ή την μητέρα μας. Εγώ πάντως από τότε τα έχω λατρέψει, και τα φτιάχνω συνέχεια, ώστε να διαιωνίσω την παράδοση. Είναι φαγητό απλό, όχι μπελαλίδικο, με κιμά της προτίμησής σας, σάλτσα ακόμα και με δικές σας ντομάτες, ειδικά εσείς που έχετε και κήπο, και γενικότερα μια συνταγή εύκολη στον πειραματισμό. Είμαι βέβαιη πως θα το λατρέψουν όσοι τους το προσφέρετε, ακούγοντας για ακόμη μια φορά τα κοπλιμέντα τους. Καλή επιτυχία φίλες μου!

 

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 300 γρ. πρόβειο κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους 3 κιμάδες, το μισό βούτυρο, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στη γάστρα το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 3

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, σκόρδο, χυμό ντομάτας, νερό, ανακατεύουμε και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί περιχύνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω από τη σουτζουκάκια στη γάστρα και φροντίζουμε να πάει παντού.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα σουτζουκάκια και να δέσει η σάλτσα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή