Σουτζουκάκια κοτόπουλου με αυγό

2015-11-04
soutzoukakia-kotopoulou
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Καλημέρα αγαπητές μου. Για σας σήμερα έχω ένα παραδοσιακό, κλασσικό, γευστικό πολύ, απλό και οικονομικό φαγητό, το οποίο και σας λύνει τα χέρια, αλλά θα το λατρέψουν και όσοι τους το προσφέρεται. ΜΙλάω για τα σουτζουκάκια κοτόπουλο, ή αλλιώς όπως τα λέω εγώ κοτοσουτζουκάκια. Η συνταγή αυτή όμως έχει και τη δυσκολία της αφού είναι γνωστό πως ο κιμάς κοτόπουλου ή γαλαπούλας είναι δύσπλαστος, γιαυτό και το μυστικό του είναι να το βάλουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον χρησιμοποιήσουμε και να χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του ζυμώματος λάδι για να μην κολλάει στα χέρια μας. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να είναι μια σχετική απλή συνταγή, ακολουθήστε όμως τα μυστικά αυτά για να αποφύγετε ανούσια ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου. Καλή επιτυχία φίλες!

 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί για το ζύμωμα
  • 700 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 δάφνη
  • 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, το ασπράδι αυγού, την κανέλα, το κόλιανδρο, το αλάτι, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το ψωμί, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε βρέχοντας τα χέρια κάθε τόσο με το κρασί.

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε βάζουμε τα σουτζουκάκια κια τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά μέχρι να σφίξουν.

Βήμα 3

Σάλτσα: Παίρνουμε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη κια συνεχίζουμε το μαγέιρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Μόλις σφίξει ο κιμάς βάζουμε το ταψί στον προθερμασμλενο φούρνο στους 200 βαθμούς και τα αφήνουμε για 7 λεπτά.

Βήμα 5

Τέλος βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή