Σουτζουκάκια νηστίσιμα από ρεβύθια

2015-11-12
soutzoukakia-nhstisima
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Καλημέρα καλές μου φίλες. Για την σημερινή μας συνάντηση, είχα αποφασίσει να ασχοληθούμε με ένα ελαφρύ, απλό, οικονομικό και υγιεινό φαγητό, μια παραλλαγή ενός πειρασμού, το οποίο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε και σε περιόδους νηστείας αλλά και περιόδους δίαιτας. Αναφέρομαι στα λατρεμένα σουτζουκάκια, τα οποία σήμερα θα προτείνω να είναι φτιαγμένα από ρεβίθια. Ας μην ξεχνάμε, πως σύμφωνα με μελέτες, η διατροφική αξία των ρεβιθιών είναι ικανή να αντικαταστήσει το κρέας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, σίδηρό, ασβέστιο, και πολλές ακόμα βιταμίνες, που θα μας γεμίσουν ενέργεια όποια περίοδο και να επιλέξουμε να τα μαγειρέψουμε. Θέλουν προπαρασκευή απ το προηγούμενο βράδυ, ώστε να είναι έτοιμα το επόμενο πρωί για πλάσιμο. Όποτε επιλέξετε και όπως, είναι δεδομένη η επιτυχία εντός και εκτός σπιτιού. Κρίμα για αυτούς που έχουν αλλεργία στα ρεβίθια. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 600 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε μπόλικο νερό, σόδα, μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μούλτι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σκόρδο, το κίμυνο, αλάτι, πιπέρι, τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε.

Βήμα 3

Τα πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, τα βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 4

Σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφληνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Βήμα 5

Τέλος μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή