Σουφλέ σπανάκι με φέτα

2015-11-30
Σουφλέ σπανάκι με φέτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Καλησπέρα αγαπητές φίλες. Η σημερινή συνταγή για σουφλέ έρχεται να συνδυάσει δυο γεύσεις, οι οποίες πάντα μας δίνουν εξαιρετικά γευστικά και θρεπτικά πιάτα. Θα ταιριάξουμε λοιπόν σήμερα ένα αγαπημένο λαχανικό, το σπανάκι, με το τυρί της επιθυμίας μας. Όπως έχω ξαναπεί, επιλέγω κάποιες συνταγές σαν αυτή, γιατί επιθυμώ να σας αφήσω να αυτοσχεδιάσετε, να μην σας κλείσω σε καλούπια επιβεβλημένων επιλογών, θέλω να βγάλετε το ταλέντο σας από τη διαδικασία αυτή. Έτσι εδώ, επιλέγετε το τυρί της επιλογή σας για παράδειγμα. Επιπρόσθετα, επιλέγοντας το σπανάκι γεμίζουμε το πιάτο με υγεία. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E, K, σίδηρο, χλωροφύλλη, σαπωνίνες, άλατα ιωδίου καθώς βοηθαέι στο να λειτουργεί σωστά το έντερο και αυτούς που πάσχουν από αναιμία. Θα πρέπει τέλος, να αναζητάμε και να βρίσκουμε στις συνταγές μας, το πακέτο γεύση-υγεία. Εκεί στοχεύω και εγώ και ελπίζω να έχω βοηθήσει. Καλή σας επιτυχία φίλες μου!

Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι προβρασμένο ελαφριά και πολύ καλά στραγγισμένο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο όχι πολύ ψιλοκομένο
  • 1 αυγό
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πρέζα ξερό κόλλιαντρο
  • 1 πρέζα ξερό δυόσμο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 100 γραμ. μπλε τυρί
  • 200 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Αρχικά σε ένα μίξερ ρίχνουμε το γάλα, το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει η ζύμη παχύρευστη, μαλακή και ομοιόμορφη. Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε το σπανάκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακομη και προσθέτουμε τον άνηθο. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη χαμηλώνουμε, χτυοάμε το αυγό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, χτυπάμε πολύ καλά, ανεβάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην κόψει το αυγό.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στη ζύμη που έχουμε βάλει στο πυρέξ, προς το κέντρο προσπαθούμε, όταν προστεθέι όλη δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση την οποία γεμίζουμε από τη ζύμη που παίρνουμε από τις άκρες.

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουμε από πανω κομματάκια βούτυρο, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή