Σούπα βελουτέ με σπαράγγια

2014-03-21
Σούπα βελουτέ με σπαράγγια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια κρεμώδης σούπα βελουτέ με σπαράγγια που σίγουρα θα εντυπωσιάσει σε ένα επίσημο δείπνο αν την σερβίρεις σαν πρώτο πιάτο ή ορεκτικό. Η συνταγή είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα!

Υλικά

  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 900γρ. σπαράγγια
  • 2 κούπες ψιλοκομμένες πατάτες
  • 4 κούπες ζωμό κότας
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κρατάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και κόβουμε τα υπόλοιπα σε 2-3 κομμάτια

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σπαράγγια (εκτός από τις κορυφές) και τις πατάτες

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό

Βήμα 6

Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες

Βήμα 7

Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια

Βήμα 8

Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά

Βήμα 9

Σε ένα μούλτι πολοτποιούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα

Βήμα 10

Τα προσθέτουμε στον ζωμό και ανακατεύουμε

Βήμα 11

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 12

Γαρνίρουμε τα πιάτα με τις κορυφές από τα σπαράγγια

Βήμα 13

Η σούπα βελουτέ με σπαράγγια είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο κύμινο
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή