Σούπα βραστό μοσχάρι με λαχανικά

2014-05-12
Σούπα βραστό μοσχάρι με λαχανικά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ νόστιμη, γευστική και υγιεινή σούπα βραστό μοσχάρι με λαχανικά σου περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις σχόλια, εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 7 κλωνάρια μαϊντανός
  • 5 κουκουτσάκια μπαχάρι
  • 7 κουκουτσάκια μαυροπίπερο
  • 2 μεγάλα καρότα περασμένα στον τρίφτη
  • 4 - 5 πατάτες μεγάλες
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • μισό φλιτζ. του καφέ κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλάκι ντομάτα πελτές
  • 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζετε το κρέας με ένα μέτριο κρεμμύδι, μέχρι να κοκκινίσει, το σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 2

Προσθέτετε τη ντομάτα (πελτέ) διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το κοκκινοπίπερο, το μαυροπίπερο και το μπαχάρι, τα φέρνετε δύο - τρείς βόλτες, τα αλατίζετε, ρίχνετε 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν.

Βήμα 3

Όταν μισοβράσει το κρέας, ρίχνετε τις πατάτες ολόκληρες, αφήνετε να βράσουν, τις βγάζετε, τις λιώνετε σαν πουρέ και τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Παίρνουν όλα μαζί μία δύο βράσεις και στο τέλος ρίχνετε αλάτι και το χυμό από 2 -3 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε).

Βήμα 5

Η σούπα βραστό μοσχάρι με λαχανικά είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή