Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

2014-04-24
Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια συγκλονιστική συνταγή για να μαγειρέψεις παραδοσιακή σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω για να την φτιάξεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 650 γραμ. κιμάς
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
  • 2 - 3 κρεμμύδια μικρά
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 ριζούλα σέλινο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 2 - 3 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο, το μαϊντανό, το 1 κρεμμύδι, το 1 καρότο, το σέλινο (όλα ψιλοκομμένα), αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές λάδι και τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά.

Βήμα 2

Απλώνουμε το αλεύρι σε ταψί, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρό σχήμα και τ' ακουμπάμε στο αλεύρι.

Βήμα 3

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα χοντροκομμένα να σωταριστούν και αμέσως ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Μόλις πάρει βράση, αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν 1 ώρα, προσθέτοντας και νερό ανάλογο για να μείνουν με αρκετό ζουμί.

Βήμα 5

Μόλις βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και τ' αυγοκόβουμε.

Βήμα 6

Η σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή