Σούπα γκασπάτσο

2014-07-11
Σούπα γκασπατσο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις σούπα γκασπάτσο, την αγαπημένη σούπα της Ισπανίας που τρώγεται κρύα.

Υλικά

  • 6 ντομάτες μεγάλες
  • 2 αγγούρια ξεφλουδισμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών (ή κύβος διαλυμένος σε 2 κούπες νερό)
  • 4 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φέτες ψίχα από χωριάτικο ψωμί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε με βγάζουμε τα σπόρια από μία ντομάτα και την ψιλοκόβουμε

Βήμα 2

Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες στα 4

Βήμα 3

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ζωμό, το ξύδι, την ψίχα, τις ντομάτες, το αγγούρι και τις πιπεριές

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, το βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό

Βήμα 5

Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λίγο παραπάνω ξύδι αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ανάλογα με τα γούστα μας

Βήμα 7

Η σούπα γκασπάτσο είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις σέλερυ και χυμό λεμονιού!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή