Σούπα λαχανικών Μαμαλάκης με σπαράγγια

2014-05-11
Σούπα λαχανικών Μαμαλάκης
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Το φαγητό αυτό το φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και είναι πάρα πολύ υγιεινό και νόστιμο. Η συνταγή για να φτιάξεις την σούπα λαχανικών Μαμαλάκης με σπαράγγια παρουσιάζεται παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τις παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κουτί σπαράγγια (προτιμότερα είναι τα φρέσκα, γίνεται νοστιμότερο)
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 2 κουταλάκια αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αδειάζετε το κουτί με τα σπαράγγια στο τρυπητό, για να λιώσουν, κρατώντας μόνο τις κορφές και ξαναρίχνετε τα σπαράγγια στο ζουμί τους.

Βήμα 2

Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, ρίχνετε το αλεύρι να μισοκαβουρδιστεί, προσθέτετε τα σπαράγγια, λίγο νερό, αλάτι και αφήνετε τη σούπα να βράσει ώσποθυ να γίνει πηχτή, ρίχνοντας στο τέλος και το γάλα.

Βήμα 3

Η σούπα λαχανικών Μαμαλάκης είναι έτοιμη και τη σερβίρετε, γαρνίροντας τα πιάτα με τις κορφές του.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή