Σούπα μήλου με κανέλα και λευκό κρασί

2014-06-03
Σούπα μήλου με κανέλα και λευκό κρασί
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια κυκλαδίτικη παραδοσιακή συνταγή ιδιαίτερα για τις γιορτές και τα πανηγύρια. Σου παρουσιάζω την συνταγή για σούπα μήλου που έχω προσθέσει λευκό κρασί και κανέλα και είναι ο τρόπος που την μαγείρευε η γιαγιά μου.

Υλικά

  • 6 ξινόμηλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 λεμόνι
  • 500 γραμ. νερό
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • 500 γραμ. άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψωμί άσπρο κομμένο σε κύβους

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την κανέλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό και αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Βήμα 2

Τα περνάμε από λεπτή σίτα. Παίρνουμε τα 30 γραμμάρια από το βούτυρο και τα αναμιγνύουμε με το αλεύρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μίγμα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το κρασί και όλα μαζί, τα προσθέτουμε στον πολτό μήλου.

Βήμα 4

Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά 5 - 6 λεπτά.

Βήμα 5

Με το υπόλοιπο βούτυρο (30 γραμ.) κοκκινίζουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε την σούπα μήλου που έχει ετοιμαστεί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή