Σούπα με άσπρα ρεβύθια

2014-05-21
Ρεβύθια σούπα άσπρα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη και θρεπτική, υγιεινή και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις τη σούπα με άσπρα ρεβύθια σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την γράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Μαγείρεψε την και στείλε μου τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • λάδι
  • αλάτι ψιλό
  • αλάτι χοντρό
  • λίγο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Τα ρεβίθια θέλουν ξεφούδισμα πριν μαγειρευτούν, για αυτό απαιτούν λίγο καιρό και κόπο.

Βήμα 2

Αν θέλετε να έχετε τα ρεβίθια για μεσημεριανή σούπα, τα βάζετε από το προηγούμενο βράδυ σε μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό και μία χούφτα αλάτι χοντρό.

Βήμα 3

Το πρωί, τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε μέσα στη λεκάνη με 1/2 κουταλιά σόδα.

Βήμα 4

Τ' ανακατεύετε και τ' αφήνετε ένα τέταρτο της ώρας.

Βήμα 5

Κατόπιν, γεμίζετε τη λεκάνη με ζεστό νερό και τρίβετε καλά τα ρεβίθια, ανάμεσα στα δύο σας χέρια, σε τρόπο ώστε να φεύγουν οι φλούδες και χύνετε αυτό το νερό που τις παρασέρνει.

Βήμα 6

Τα ξεπλένετε με αυτό τον τρόπο δύο - τρείς φορές από τη σόδα και τις φλούδες (πάντοτε με ζεστό νερό).

Βήμα 7

Βάζετε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, ψιλοκόβετε μέσα το κρεμμύδι, ρίχνετε και τα ρεβίθια (επειδή είναι ξεφλουδισμένα δεν τα περνάτε από τρυπητό), ανάλογο νερό και αλάτι και αφήνετε να βράσουν εντελώς.

Βήμα 8

Η σούπα με άσπρα ρεβύθια είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή