Σούπα με αρνί και μυρωδικά από τη Σαντορίνη

2014-05-16
Σούπα με αρνί και μυρωδικά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια καταπληκτική και πολύ θρεπτική, νόσιμη και παραδοσιακή συνταγή από την Σαντορίνη για να μαγειρέψεις την σούπα με αρνί και μυρωδικά, σου παρουσιάζω παρακάτω, απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις να την φτιάξεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 4 ποδαράκια αρνίσια ή κοιλιά και τα εντεράκια από το αρνί
  • 4 παϊδάκια
  • το κεφαλάκι του αρνιού
  • 4 κοτσάνια δεντρολίβανο ξερό (χωρίς τα φύλλα)
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 5 - 6 φύλλα δυόσμος φρέσκος
  • 6 γαρύφαλλα
  • 5 - 6 σπυριά πιπέρι (ακοπάνιστο)
  • 1 μασούρι κανέλα ακοπάνιστη
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά την κοιλιά, τα έντερα και το κεφαλάκι.

Βήμα 2

Σε κάθε ποδαράκι, παϊδάκι και δεντρολίβανο τυλίγετε λίγη κοιλιά, που την έχετε κόψει τετράγωνα κομμάτια και τα δένετε με εντεράκι καλά, για να μη λυθούν στο βράσιμο.

Βήμα 3

Δηλαδή γίνονται σαν γαρδουμπάκια.

Βήμα 4

Αφού τα ετοιμάσετε, τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με το κεφαλάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια (αφού καρφώσετε στο καθένα από δύο γαρύφαλλα), το πιπέρι, το δυόσμο, την κανέλα και λίγο αλάτι, τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε επί δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά. Δεν τα ξαφρίζετε καθόλου.

Βήμα 5

Σερβίρετε το ζωμό στα πιάτα, περασμένο από σουρωτήρι και τα σγαρδούμια στην πιατέλα.

Βήμα 6

Η σούπα με αρνί είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή