Σούπα με γίδα βραστή

2014-05-06
Σούπα με γίδα βραστή
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική συνταγή για να μαγειρέψεις την σούπα με γίδα βραστή απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και μοιράσου μαζί μας τις εντυπώσεις σου και αν χρησιμοποίησες διαφορετικά υλικά.

Υλικά

  • 2 κιλά γίδα
  • 2 - 3 φύλλα δάφνη
  • 2 καρότα
  • 3 - 4 κρεμμύδια μικρά
  • 2 - 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • λίγο άνηθο
  • λίγο σέλινο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • λίγο λάδι
  • 8 πατατούλες
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τη γίδα και τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις πάρει βράση, την ξαφρίζουμε, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, τη δάφνη και την αφήνουμε να μισοβράσει.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε φέτες, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο και τα ρίχνουμε στο βραστό.

Βήμα 4

Σε λίγο καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Βήμα 5

Μόλις βράσουν, στραγγίζουμε το ζουμί, καβουρδίζουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί.

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε και τα λεμόνια, αραιώνουμε με το γάλα, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και όλα αυτά τα ρίχνουμε στη σούπα.

Βήμα 7

Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα λίγο κρέας, 1 -2 πατάτες, 2 - 3 καρότα κλπ.

Βήμα 8

Αν θέλουμε, πριν την αυγοκόψουμε, ρίχνουμε στο ζουμί λίγο ρύζι.

Βήμα 9

Η σούπα με γίδα βραστή είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή