Σούπα με παντζάρια ποντιακή

2014-05-13
Σούπα με παντζάρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ γευστική, θρεπτική και νόστιμη παραδοσιακή ποντιακή σούπα με παντζάρια σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό μαλακό κοτσάνι από άσπρο πατζάρι
  • 200 γραμ. σιτάρι κοπανισμένο (κορκοτό)*
  • 1/2 κιλό μυζήθρα (πασκιτάν)*
  • 2 κουταλιές τηα σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καλό
  • δυόσμος
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κοτσάνι από το πατζάρι, το ψιλοκόβετε και το βράζετε.

Βήμα 2

Μόλις μαλακώσει ρίχνετε το κορκοτό και αφού ψηθούν καλά κοτσάνι και κορκοτό, τ' αλατίζετε και τα κατεβάζετε.

Βήμα 3

Λιώνετε το αλεύρι με ζουμί από την κατσαρόλα μέσα σε πιάτο.

Βήμα 4

Μέσα στο ίδιο πιάτο με πιρούνι κομματιάζετε και λιώνετε και τη μυζήθρα.

Βήμα 5

Αδειάζετε το περιεχόμενο του πιάτου στη σούπα και αφήνετε να πάρει μόλις μία αδύνατη βράση (αν βράσει δυνατά η μυζήθρα κόβει).

Βήμα 6

Καίτε το βούτυρο σε μικρό κατσαρόλι και καβουρδίζετε το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Βήμα 7

Περιχύνετε τη σούπα με παντζάρια στην κατσαρόλα και τη σερβίρετε ζεστή - ζεστή.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή