Σούπα με ψάρι και κρεμμύδι πηχτή

2014-03-28
Σούπα με ψάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική, πάρα πολύ υγιεινή, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις σούπα με ψάρι και κρεμμύδι πηχτή θα βρεις παρακάτω για να την μαγειρέψεις και να μου γράψεις εντυπώσεις και παρατηρήσεις στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό
  • 1 πλάκα ζελατίνα
  • 10 σπυριά πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο ακοπάνιστο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι ζουμερό
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνουμε το ψάρι, αφαιρούμε τα εντόσθια και ύστερα το πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζεται, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το πιπέρι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και το βράζουμε μισή ώρα.

Βήμα 4

Μόλις βράσει, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και αφαιρούμε τα κόκαλα.

Βήμα 5

Κόβουμε τα ψαχνά κομμάτια και τα βάζουμε σε σουπιέρα.

Βήμα 6

Περνάμε το ζουμί από το τρυπητό, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνα, το ζουμί από το λεμόνι, τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό το ψάρι στη σουπιέρα.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε κατόπιν λίγη ώρα στο ψυγείο για να πήξει.

Βήμα 8

Η σούπα με ψάρι είναι έτοιμη και σερβίρεται με πατάτες σκορδαλιά και με σαλάτα και τρώγεται συνήθως το καλοκαίρι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή