Σούπα με όστρακα και γάλα

2014-06-05
Σούπα με όστρακα και γάλα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ γευστική και διαφορετική καλοκαιρινή σούπα με όστρακα σου παρουσιάζω παρακάτω για να την σερβίρεις σαν ένα νόστιμο ορεκτικό πιάτο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.

Υλικά

  • 1 κιλό αχιβάδες
  • 2 - 3 πατάτες μέτριες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις αχιβάδες πολύ καλά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να βράσουν ένα τέταρτο για να ανοίξουν.

Βήμα 2

Αφαιρούμε το φαγητό από τις αχιβάδες, το ψιλοκόβουμε και σουρώνουμε το ζουμί.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με βούτυρο.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μισοβράσουν οι πατάτες.

Βήμα 6

Ρίχνουμε τότε το στραγγισμένο ζουμί, τις αχιβάδες και όλα μαζί τα σιγοβράζουμε.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά - σιγά το γάλα και προτού πάρει βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα με όστρακα ζεστή.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή