Σούπα μοσχαροκεφαλή με τραχανά

2014-05-14
Σούπα μοσχαροκεφαλή με τραχανά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια καταπληκτική, γευστική, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις σούπα μοσχαροκεφαλή με τραχανά θα βρεις παρακάτω, απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 κεφαλάκι από μοσχάρι γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 βόλοι τραχανάς Κρήτης ξινός
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το κεφάλι να μουσκέψει σε κρύο νερό για 2 ώρες, το ξεπλένουμε, το καθαρίζουμε από τα αίματα και ότι άλλο βρώμικο υπάρχει, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που το σκεπάζει και μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.

Βήμα 3

Αφού βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει, περνάμε το ζουμί από το σουρωτήρι και ψιλοκόβουμε τα κρέατα του κεφαλιού όπως και τη γλώσσα, αφού την ξεφλουδίσουμε.

Βήμα 4

Βάζουμε το ζουμί πάνω στη φωτιά και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στη σούπα όλα τα κρέατα που ψιλοκόψαμε. (Αν θέλουμε η σούπα να γίνει πιο πηχτή ρίχνουμε και ρύζι).

Βήμα 5

Αφού βράσουν, αυγοκόβουμε τη σούπα με τα 2 αυγά και τα 2 λεμόνια που αραιώνουμε με ζουμί από τη σούπα.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε γρήγορα - γρήγορα και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μοσχαροκεφαλή με τραχανά.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή