Σούπα Ρόκα

2013-05-02
σουπα ροκα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ διαφορετική ιδέα που θα τους αφήσει όλους έκπληκτους. Η σουπα ροκα θα συναρπάσει τους πάντες με το υπέροχο χρώμα της, τη βελούδινη υφή της και φυσικά την πλούσια γεύση της. Μόλις τη δοκιμάσεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 πατάτα ξεφλυδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 750 ml ζωμό κότας
  • 100 γραμμάρια ρόκα
  • 100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις με λίγο λάδι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέτεις την πατάτα και το ζωμό και σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τη ρόκα για 2 ακόμη λεπτά.

Βήμα 4

Πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ.

Βήμα 5

Γαρνίρεις με το τριμμένο τυρί και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η σουπα ροκα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή