Σπαγγέτι αματριτσιάνα

2014-05-29
Σπαγγετι αματριτσιανα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εύκολη ιταλική συνταγή για σπαγγέτι αματριτσιάνα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας μακαρονάδα!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 170 γρ. πανσέτα
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3/4 κούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.σούπας τριμμένη κόκκινη πιπεριά
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε την πανσέτα σε κομμάτια περίπου 3 εκατοστών

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Σοτάρουμε την πανσέτα ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι

Βήμα 4

Εντωμεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη πιπεριά και τον μαϊντανό

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και 1/4 κούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Βήμα 8

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη σάλτσα

Βήμα 9

Γαρνίρουμε με παρμεζάνα

Βήμα 10

Τα σπαγγέτι αματριτσιάνα είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή και με άλλα είδη μακαρονιών!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή