Σπαγγέτι Καρμπονάρα

2013-05-10
σπαγγετι καρμποναρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη ιταλική συνταγή. Τα σπαγγετι καρμποναρα είναι μια πολύ γευστική ιδέα για όλη την οικογένεια. Στην ελληνική της εκδοχή εδώ με κρέμα γάλακτος, είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις και μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι Νο 6
  • 30 ml ελαιόλαδο αρωματισμένο με το σκόρδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο για να αρωματίσεις το ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια μπέϊκον κομμένο σε κυβάκια
  • 40 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κρόκους αυγού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρεις στο σκορδόλαδο τα κρεμμύδια και το μπέϊκον.

Βήμα 2

Σβήνεις με κρασί και προσθέτεις το ζωμό.

Βήμα 3

Παράλληλα βράζεις τα μακαρόνια για 5 λεπτά και τα σουρώνεις.

Βήμα 4

Τα βάζεις στη σάλτσα και μαγειρεύεις για ακόμα 3 λεπτά.

Βήμα 5

Αφού γλασάρουν προσθέτεις τους κρόκους χτυπημένους με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας δυνατά.

Βήμα 6

Αν θέλεις γαρνίρεις με κορυφές μαϊντανού, φλύδες παρμεζάνας και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια τα σπαγγετι καρμποναρα είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Στην παραδοσιακή συνταγή αντί για κρέμα χρησιμοποιείς λίγο από το νερό που έβρασες τα μακαρόνια.
  • Μην κρυώνεις ποτέ τα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό, γιατί χάνουν πολύ ποσότητα από το άμυλο τους.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή