Σπαγγέτι μαρινάρα

2014-05-30
Σπαγγετι μαριναρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για σπαγγέτι μαρινάρα, μια μακαρονάδα με θαλασσινά με ιταλική υπογραφή!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 800 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά

Βήμα 5

Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον χυμό και το κρασί

Βήμα 7

Βράζουμε σε υψηλή φωτιά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε)

Βήμα 8

Τα σπαγγέτι μαρινάρα είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Σέρβιρε με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή