Σπαγγέτι με αχιβάδες και μαϊντανό

2015-03-28
Σπαγγετι με αχιβαδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Γνωστά και ως μια παραλλαγή των βόνγκολε. Τα μακαρόνια, και ειδικά όταν είναι σπαγγέτι με αχιβάδες είναι ένα πιάτο νηστίσιμο και παράλληλα εξαιρετικό σε γεύση. Για τους λάτρεις της μακαρονάδας και των οστρακοειδών. Μια εξαιρετικά γκουρμέ συνταγή που βρίσκεις συνήθως στα ακριβά Ιταλικά εστιατόρια σου παρουσιάζω για να την δοκιμάσεις. Σαν γυναίκα προς γυναίκα, θα κάνει πολύ εντύπωση στον άντρα σου ή στον φίλο σου αλλά ταιριάζει και σαν ένα γεύμα για την παρέα σου. Είναι πολύ νόστιμη και γευστική η πρόταση αυτή και σου συνιστώ να μη διστάσεις να την δοκιμάσεις.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (Νο. 6) ή λιγκουίνι
  • 1 κιλό αχιβάδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, χοντρό κατα προτίμηση

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους για μερικά λεπτά. Συνήθως καλό είναι να κοιτάμε πόσα λεπτά αναγράφονται στο πακέτο και να τα βγάζουμε 1 λεπτό πρίν. Αυτό συμβαίνει για να μην παραβράσουν.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις το ελαιόλαδο μαζί με τις σκελίδες σκόρδου και τα σωτάρεις για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτεις τις αχιβάδες και το κρασί, μέχρι να της δεις να ανοίγουν όλες.

Βήμα 3

Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα ρίχνεις στο τηγάνι που βρίσκονται οι αχιβάδες με το κρασί μαζί με λίγο από το νερό που έβραζαν και τα ανακατέβεις ώστε να πάρουν το ζουμί από τα όστρακα.

Βήμα 4

Η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη και την σερβίρεις με τον ψιλοκκομένο μαϊντανό.

Έφτιαξες τα σπαγγέτι με αχιβάδες; Στείλε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή