Σπαγγέτι με καλαμαράκια και άσπρο λευκό κρασί

2014-07-13
σπαγγετι με καλαμαρακια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια καλοκαιρινή μακαρονάδα, τα σπαγγέτι με καλαμαράκια και λευκό κρασί είναι ένα πιάτο που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια γρήγορη εκδοχή της μακαρονάδας θαλασσινών με λίγα υλικά που μπορείς να μαγειρέψεις είτε στο σπίτι είτε στο εξοχικό. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 700 γρ. ντοματοχυμός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα νερό
  • 500 γρ. καλαμαράκια (κατεψυγμένα ή καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό και λίγη ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και λίγο νερό

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα καλαμάρια

Βήμα 9

Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια

Βήμα 10

Τα σπαγγέτι με καλαμαράκια και λευκό κρασί είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή