Σπανακοπιτάκια με σφολιάτα

2015-10-12
spanakopitakia-me-sfoliata
  • Σερβίρεις : 24
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εναλλακτική σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για σπανακοπιτάκια όπως και για σπανακόπιτα θα βρεις παρακάτω, τα οποία είναι εξαιρετικά γευστικά καθώς τα τυλίγουμε με φύλλο σφολιάτας και βάζουμε μια κλασική γέμιση, παρόμοια με αυτή που βάζουμε στην σπανακόπιτα. Η πρόταση αυτή είναι ότι πιο εύκολο καιι γρήγορο για να παρουσιάσετε σαν ορεκτικό ή σαν τσιμπητό πιάτο σε ένα τραπέζι, σε μία γιορτή, σε ένα πάρτυ. Το σπανάκι, με τη φέτα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά σε συνδυασμό με τη σφολιάτα δείνει ένα αποτέλεσμα φανταστικό που θα λατρέψουν οι μικροι και μεγάλοι φίλοι σας. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με λάδι το σπανακι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο, τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βήμα 4

Πάιρνουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα κόβουμε σε 24 κομμάτια, παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου.

Βήμα 5

Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή