Σπανακοπιτάκια τρίγωνα τηγανιτά με φύλλο κρούστας

2015-06-17
Σπανακοπιτάκια τρίγωνα με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 22
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Η παρακάτω συνταγή που σου παρουσιάζω είναι για να φτιάξεις υπέροχα σπιτικά σπανακοπιτάκια τρίγωνα τηγανιτά με φύλλο κρούστας εύκολα και κυρίως απλά που είναι και ίσως τα γευστικότερα σπανακοπιτάκια που σου έχουμε προτείνει. Εγώ το φτιάχνω διαρκώς στην οικογένεια μου η οποία και τρελαίνεται με την υπέροχη γεύση τους η οποία προέρχεται από τα αγνά υλικά της γέμισης. Είναι ένα αλμυρό ορεκτικό ιδανικό να συνοδεύσει κάθε πιάτο σου ενώ μπορεί να αποτελέσει και το τέλειο σνάκ για τα παιδιά. Σπανάκι, φέτα και άνηθος είναι τα υλικά που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να τα φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις στη στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 250 γραμ. φέτα
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο και το σπανάκι και τα αφήνουμε όλα μαζί τα υλικά να μαραθούν.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4

Αφού κρυώσει ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Βήμα 5

Ανοίγουμε τα φύλλα της συσκευασίας στον πάγκο και τα κόβουμε 4 λωρίδες μρ το μαχαίρι.

Βήμα 6

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια κάθε λωρίδας και στην άκρη της κάθε μίας τοποθετούμε μία κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο σκεπάζοντας τη γέμιση και δημιουργώντας ένα τρίγωνο.

Βήμα 7

Συνεχίζουμε να διπλώνουμε το φύλλο σε τριγωνάκια και με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 8

Τηγανίζουμε σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι ή τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή