Σπανακοτυρόπιτα εύκολη με φύλλο κρούστας και φέτα

2015-06-02
Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Υπέροχη μαμαδίσια σπανακοτυρόπιτα εύκολη με φύλλο κρούστας και φέτα είναι η πρότασή μου για σένα μέσα από τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω που είναι από τις καλύτερες συνταγές για σπανακοτυρόπιτα που θα δοκιμάσεις. Ποιός δεν λατρεύει τις πίτες ειδικά αν πρόκειται για μία πίτα με την πλούσια γεύση αυτής της σπανακοτυρόπιτας με το εκπληκτικά τραγανό φύλλο. Πρόσθεσε όποιο επιπλέον μυρωδικό σου αρέσει και δοκίμασε να τη φτιάξεις και εσύ εύκολα και απλά στο σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι όλη η οικογένεια θα γλείφει και τα δάχτυλά της. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 300 γραμ. φέτα τριμμένη ή όποιο άλλο λευκό τυρί επιλέξετε
  • 3 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε, ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να στραγγίξει το σπανάκι.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα με λάδι σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το σπανάκι, αφήνοντάς τα να μαραθούν.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 5

Σε ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο τα μισά φύλλα της συσκευασίας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση την οποία και απλώνουμε να πάει παντού.

Βήμα 6

Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τοποθετώντας τα πάλι το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Βήμα 7

Χαράσουμε κομμάτια με ένα μαχαιράκι, αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο μαζί με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή